OPEN Today's Hours:
Zoolungzoolung ENG
Ticket
zoolungzoolung

Zoolung Animals

Zoolung Animals

Yeongdeungpo Hanam Dongtan Gyeongju

Fennec Fox

The Fennec fox is characterized by ears larger than its face. This allows it to hear even the faintest sounds, helping it locate and eat insects underground and stay alert to its surroundings. Their large ears also help regulate body temperature, allowing them to thrive in the desert where temperatures vary greatly depending on the season and time of day. Their paws are covered in fur, so their feet don’t sink into the sand easily, even in sandy deserts. That doesn’t mean desert foxes like the heat, though. That’s why they’re mainly active on cooler nights.

  • Category
    Carnivora Canidae
  • Habitat
    Desert, arid region
  • Diet
    Rodents, plants, birds, lizards, insects, etc.

We're good friends

Hanam

Guardian of Life Cheshire

Learn more

Related Programs

Yeongdeungpo

Small TalkTalk with Zoolungman (Red Canyon)

Learn more
Gyeongju

Fennec fox Ecology Talk

Learn more
Dongtan

Meet & Treat: Fennec Fox

Learn more
Hanam

Fox, fox, what are you doing?

Learn more
Species

The smallest member of the dog family

A type of fox. It is also known as the “fennec fox.”

Place of discovery

The North African Desert

It is native to arid desert regions such as the Sahara Desert in North Africa, the Sinai Peninsula, and the Arabian Desert.

Habitat

Sand dunes and deserts

They dig deep burrows and live in dry sand dunes or desert environments where there are few trees or shrubs.

Diet

Omnivorous

They are omnivorous, feeding on insects, small rodents, reptiles, birds, and eggs, as well as plant-based foods such as fruits and roots.

Action

nocturnal

To escape the heat of the day, it is a nocturnal animal that is mainly active at night, and sleeps inside its burrow.

Average size

Length: 24–40 cm

Excluding the tail, its body length is approximately 24–40 cm, and it weighs 0.7–1.6 kg, making it very light.

Features

Big ears

Large ears are sensitive to even the faintest sounds, making them useful for staying alert to their surroundings or finding small prey.

Lifespan

10 years in the wild, 14 years in captivity

In the wild, they live for about 10 years, and in captivity, they can live for more than 14 years.